Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid og i tvivl

Spørgsmål:

Hejsa.

Jeg har lige opdaget at jeg er gravid, og er i tvivl om min kæreste og jeg ønsker barnet.

Svar:

Hej

Du er blevet gravid og er i tvivl om du og din kæreste ønsker barnet. Det er vigtigt at du ikke tar for hurtig en beslutning. Hvor langt er du henne? Det er vigtigt at du og din kæreste får snakket godt sammen. Hvad tænker han om situationen. Kender han dine tanker og tvivl?

Hvad er det der gør dig i tvivl? Er der nogle ting som I kan bruge graviditeten til at få planlagt og gjort klar, så I oplever at det bliver nemmere at få barnet.

Hvilke værdier er vigtige for dig og din kæreste? Hvad har I haft af ønsker og drømme for jeres parforhold? Er det noget, som I kan tage med jer i den beslutning som I står over for.

Kender du nogen som har fået en abort, som du kan snakke med om hvordan hun oplevede det?

Der er også mulighed for at bortadoptere sit barn, hvis man ikke ønsker barnet eller en abort.

Du er velkommen til at læse i vores brevkassen, hvor andre som også har været i tvivl har skrevet ind. Det kan være godt at læse om, hvad andre som også har været hvor du står, har haft af tanker.

Du er også velkommen til at ringe på vores Abortlinie på 48 39 48 48, hvor der er åbent hver aften undtagen om lørdagen. Der kan du tale med en rådgiver og fortælle rådgiveren om dine tanker og overvejelser.

Håber det bedste for dig og din kæreste.

Venlig hilsen
Marianne Jørgensen, Abortlinieleder.