Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid mod alle ods, men overvejer abort

Spørgsmål:

hej…… jeg skriver til jer-dig fordi jeg er blevet uventet gravid, jeg er i 6 uge dvs 6 uger siden min sidste mens startede så meget nyt.

Jeg har kun kendt min kæreste i 3 måneder, han er 29 og jeg 27. Jeg er uddannet pædagog og arbejder til dagligt i en vuggestue, han er netop blevet optaget ved politiet og skal starte i februar. Vi bor ikke sammen!

Jeg gik fra min mand for 1 år siden og er i gang med at blive skilt. Vi havde forsøgt at få barn i 2 år og fået at vide at jeg ingen æg havde og hormornerne ingen effekt havde, og at jeg herfor ikke skulle regne men at kunne blive gravid.

Mandag d.21 fik jeg at vide at lægen pludselig havde målt en ægløsning og tirsdagd.22 tog jeg selv 2 positive graviditets tests…og onsdag fik jeg bekræftet dette hos lægen… men i et meget nyt forhold og med en dejlig mand, men han rejser til kbh og skal bo de næste 3 år pga uddannelsen…..

Min første tanke var, det kan jo ikke passe, nej nej det duer slet ikke ikke nu nej.. Vi har talt meget om det lige siden og er næsten nået frem til at jeg vi vælger en abort…. jeg er dog bange for om dette mon er min eneste chance for at få et barn…. og bange for om jeg villle fortryde det……

Kan bare heller ikke se mig selv i kbh med et lille barn ellers herhjemme med et lille barn der kun ser sin far måske kun hveranden weekend….
hva søren gør vi hvordan træffer vi dette valg?

Svar:

Hej. Du har fået at vide, at du ikke skal regne med at kunne blive gravid og så sker det alligevel. –Tillykke! Det er da et mirakel. Selvfølgelig havde det været mere ideelt senere pga din kærestes uddannelse, men ikke alt i livet er ideelt og vi kan ikke planlægge alt.

I har talt jer frem til abort, men du er i tvivl. Og ja, hvis du får en abort er der sandsynlighed for at du vil fortryde det. Og risiko for at du ikke kan blive gravid igen. Abort er en alvorlig sag, det handler jo om et lille liv. Og de fleste kvinder får det psykisk svært efterfølgende, sværest for dem, der var i tvivl. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer.

Hvad kan hjælpe dig til at overskue et barn?

Overvej, hvad der kan hjælpe dig til at overskue at beholde dit barn? Hvad gør andre familier, hvor manden er hos politiet? Hvornår tror du, du ville ønske at få børn? Først efter endt uddannelse om 3½ år?
Jeg vil opfordre dig og din kæreste til at tale mere om jeres muligheder. Vær helt sikker på hvad du vil, før du bestemmer dig for abort. Det er dit valg og dig, der skal leve med det.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske