Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid - men presset økonomisk

Spørgsmål:

Hej! Jeg er kommet i en ret vanskelig situation. Min kæreste og jeg har fået en fælles søn for 5 mdr siden, og igår fandt jeg ud af at jeg igen er gravid. Jeg har 2 børn fra et tidligere forhold og han har et. Vi blev noget chokeret, men vidste også at risikoen/chancen var der fordi vi har haft ubeskyttet sex 2 gange siden jeg fødte. Det der gør at situationen er noget rigtig hø, er at vores økonomi smuldre.

Vi står overfor nogle store afgørelser som enten kan gøre at vi nok skal klare det med nød og næppe og blive i huset. Eller i væreste fald må vi flytte og komme ud af det med kæmpe gæld. Det er ikke fordi barnet ikke ville blive elsket, det er fordi at min kæreste ikke mener at vi har råd eller overskud mentalt.

Føler mig totalt uansvarlig

Både pga den MEGET pressede økonomi men vi skal jo også tænke på at den mindste jo er ret lille. Jeg ved ikke hvor langt henne jeg er, hvilket jeg naturligvis må tale med min læge om. Men for pokker – hvad skal vi gøre? Jeg føler mig total uansvarlig og har ikke lyst til at få en abort. Men er ikke sikker på vores forhold kan holde hvis hele økonomien ramler, og det er jo ikke et holdbart grundlag at sætte en ny guldklump til verden i. Hvad skal jeg/vi dog gøre? Til slut kan jeg fortælle at jeg er 35 år.

Svar:

Hej. Ja, det er en vanskelig situation, du er kommet i. I vidste, at der var en risiko/chance for at du blev gravid pga ubeskyttet sex. Talte I om, hvad I ville gøre, hvis du blev gravid?
Du føler dig uansvarlig og har ikke lyst til at få en abort. Hvilket svar, mon du håber på fra brevkassen? Det lyder til, at din kæreste ønsker, at du får abort? Du er bekymret for jeres økonomi, jeres forhold og for jeres lille søn. Hvis I havde planlagt, var det ikke et oplagt tidspunkt at få et barn mere. Men I tog en chance og nu er et lille nyt liv på vej. Et barn, du ved, vil blive elsket, trods omstændighederne.

At passe på det nye liv er også at tage ansvar

At passe på det ufødtes liv vil være ansvarligt overfor dette barn og overfor dig selv. Måske tænker du, at det mest ansvarlige overfor hele jeres familie vil være en abort? Og sådan vil andre nok råde dig.

Men en abort er en stor “ting”, den spoler ikke tiden tilbage til før graviditeten. De fleste kvinder får det psykisk svært efter en abort, for det handler jo om et lille liv. Mange fortryder og aborten bliver en tung livsbaggage. Sværest er det for dem, der var i tvivl eller blev pressede til en abort, de ikke ønskede. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer. Overvej, sammen med din kæreste, om I vil byde dig og jeres familie den risiko.

Det er dig, der er gravid og det er dit valg og dig, der primært skal leve med dit valg. Selvfølgelig skal I satse meget på at passe på jeres familie, men overvej, hvad der kunne gøre det lettere for jer at overskue at beholde barnet? Kan I få rådgivning ang jeres pressede økonomi?

Tal sammen om tanker og følelser

Jeg vil opfordre jer til at tale meget om, hvad I føler og tænker. Fortæl din kæreste, hvorfor du ikke har lyst til en abort. Lyt til ham. Tag ikke en forhastet beslutning.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk. Du kan også ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske