Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid, men min mand ønsker det ikke

Spørgsmål:

Hej. Jeg er 31 år og har 2 skønne børn på 7 og 4 år som en elsker og forguder over alt på hele jorden jeg bor sammen med min mand, som jeg har været sammen med i 15 år. Vi har altid aftale at vi kun skulle have to børn.

Men nu er jeg blevet gravid igen som ikke var planlagt. Jeg fortalte det til min mand og det første han sagt var nej. Han kan ikke overskue flere børn og magter ikke flere. Han siger at hvis jeg vælger at beholde det bliver det uden ham.

Han mener, at jeg vil splitte og ødelægge hele vores familie. Og han syntes ikke vi har råd til flere børn. Han siger også at nu er vores børn blevet så store at vi kan nyde livet igen. Og han mener at jeg vil skubbe min to andre børn til side hvis vi får en lille.

Ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre fordi på den ene side vil jeg gerne beholde det, og på den anden side vil jeg heller ikke ødelægge det jeg har. Ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre.

Svar:

Hej
Det er en svær situation, du står i. Du vil gerne beholde Jeres nr. 3, der er på vej, omend uplanlagt. Din mand tænker, at et uplanlagt barn skal aborteres og siger, at hvis du beholder barnet, bliver det uden ham. –Hvad mener han med det? Vil han forlade sin familie? Eller vil han “bare” ikke tage natteroderiet? –Kunne du forestille dig, at han ville opgive sin familie, fordi du er ansvarlig overfor den lille ny?

I havde aftalt, at I kun skulle have 2 børn, men han er åbenbart ikke blevet steriliseret, og dermed har I begge vidst, at muligheden for endnu en graviditet var tilstede. Det er voldsomt, at han forestiller sig, at et lille barn vil splitte og ødelægge Jeres familie og at du vil skubbe de to andre til side. –Er det noget han har set ske i andre familier, hvor der er mere end 2 børn?

Det er rigtigt, at I med nr. 3 bliver “sat tilbage” til at blive småbørnsfamilie igen. –Og hvad så? Mon ikke livet kan nydes alligevel? Uplanlagt eller ej, vil I formentlig alle 4 elske lillesøster/lillebror, lige så meget som de første to er blevet elsket.

En graviditet er lang tid

Jeg vil opfordre dig til at lytte til din mand og finde ud af, hvad det er for skrækforestillinger han har. Og giv ham noget tid til at fordøje den uventede besked. Fortæl ham, at du ved, I sammen kan klare det, at du stoler på ham. En graviditet er lang og meget kan nå at falde på plads både mentalt og psykisk.

Abort er alvorligt, der er et lille barn på vej. Og de fleste kvinder får det psykisk svært efter en abort, særligt hvis de var i tvivl eller blev presset. Typiske reaktioner er sorg, savn, tomhed, skyld og vrede, hvis de blev pressede. Vil du udsætte dig selv for den risiko? Vil din mand? Læs evt begge i brevkassen om andres erfaringer med abort. Overvej, hvordan du tror, du vil have det med din mand, hvis han presser dig til en abort, du ikke ønsker. Mon din mand kunne have lyst til at tale med en anden mand, der blev overrasket af nr. 3 (eller nr. 4) og slet ikke kunne overskue situationen? –I så fald kan Abortlinien formidle en kontakt.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og at ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske