Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid, men min kæreste er ikke klar

Spørgsmål:

Hej! jeg har lige fundet ud af jeg er gravid, jeg er 27 år gammel og er sammen med min kæreste der er 5 år ynger, han har meldt ud han ikk er klar til det, men valget er helt op til mig.

Vi vil gerne have børn sammen, men bare ikk lige nu da der er mange ting der spiller ind, så som han gerne vil starte noget op selv, jeg har en dreng på 4 år fra min forhendværende forhold, og vi evt skal flytte til en anden by.

Et sted vil jeg gerne gennemføre det, men syntes det bliver for meget for mig, hvis jeg skal stå alene med 2 børn og et andet sted vil jeg gerne blive sammen med min kæreste og beholde det dejlig forhold vi har sammen.

Mine tanker glider bare hen på, hvis jeg vælger en abort kan man så selv vælge om det skal være et indgreb med piller eller nakose? Jeg tro nemlig ikk jeg ville kunne klar det, hvis jeg skulle igennem det med pillerne.

Svar:

Hej! Det lyder svært for dig. Og ja, din kæreste er ung, men han kan jo vælge at være ansvarlig overfor dig og det lille liv, I er jo begge to ansvarlige for, at du nu er gravid.

Det lyder hårdt at skulle være alene med to børn, men måske vil din kæreste ombestemme sig? Og hvis ikke, vil du jo have god erfaring med dig fra din søn.

Du skriver, at du et eller andet sted gerne vil gennemføre graviditeten. -Hvordan tror du, du vil have det efter en evt abort? De fleste kvinder får psykiske reaktioner efter en abort af forskellig sværhedsgrad og forskellig længde. -Vil du risikere at byde dig selv og din søn det?

Du vil gerne beholde din og kærestens dejlige forhold, men du skal være forberedt på, at forholdet kan ændre sig efter en abort, som du primært har fået efter hans ønske og imod dit eget. Mange kvinder i din situation, der vælger abort, oplever, at miste både barn og kæreste. Fordi manden efterfølgende kan have svært ved at forstå kvindens reaktion og længden af denne og fordi kvinden kan være vred på ham, der har fået hende til at handle imod hendes eget ønske.

Vær derfor meget sikker på, hvad du inderst inde vil og handl derfefter. En abort spoler ikke tiden tilbage til før graviditeten og valget kan ikke gøres om.

Hvad kunne hjælpe dig til at vælge at gennemføre graviditeten?

Mht valg af abort, så kan du selv vælge enten medicinsk eller kirurgisk abort.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk
Håber, det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: Info om abort