Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid men i tvivl om vi magter opgaven

Spørgsmål:

Jeg er en pige på 26 som for et par dage siden har fundet ud af at jeg er gravid. Mit bedste bud er at jeg er 4-5 uger henne.

For 3 år siden fik jeg abort med samme kæreste som nu. Vi har egentlig igennem længere tid snakket om at få et barn, men nu hvor graviditeten er lykkes, er jeg blevet vildt i tvivl om, hvor vidt det er det rigtige.

Jeg er i tvivl om mig og min kæreste er de rigtige for hinanden om om vi på nogen måde vil kunne magte opgaven som forældre sammen. Det hele virker uoverskueligt både at få et barn og frygte at vi ikke holder, men også at få en abort igen og skulle leve med tanke om at have gjort dette 2 gange.

Svar:

Hej
Du har lige fundet ud af, at du er gravid, og det sætter meget i gang hos dig, selvom du og din kæreste har talt om at få barn sammen. Hvad har ændret sig, siden I begyndte at tale om at blive forældre?

Som gravid pumper hormonerne rundt i kroppen, de har bla indflydelse på humøret. Det er ikke mærkeligt, at du som ny gravid gør dig mange tanker og bekymringer. Du har været sammen med din kæreste i flere år, hvad gør dig i tvivl, om I er de rigtige for hinanden? At blive forældre er en gave og en opgave, hvad får dig til at tvivle på, om I kan magte opgaven sammen?

Du overvejer abort, som du tidligere har fået. Hvordan var det for dig? Hvad gør det svært at tænke på at have fået 2 aborter?

Det er godt, du giver dig tid til at tage din tvivl alvorlig. Abort er en stor ting. Du har ikke travlt ift abort. Og det er vigtigt at være helt sikker, før man evt vælger abort. Hvad siger din kæreste?

Husk at en graviditet er lang. Meget kan nå at falde på plads både for dig og i Jeres forhold. Måske ser situationen helt anderledes ud for dig om nogle uger. Har du veninder med børn, som du kan tale med? Måske skulle du og din kæreste bruge graviditetstiden på at forberede Jer på at blive forældre og familie gennem et PREP-forløb, som er et godt kommunikationsforløb til par.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske