Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid med 3. barn

Spørgsmål:

Jeg er gravid med den 3. Men det er ikke lykken. Faktisk kan jeg kun se én god ting ved det, og det er selvfølgelig, at der kommer en baby, som vi vil elske. Alt andet taler imod. Psykiske ting jeg arbejder med, samt kroniske smerter som forværres 10foldigt ved en graviditet og minimum 1 år efter. Sidst tog det 2 år.

Jeg er bare så bange for at min mand kommer til at hade mig, da det er hans ønske, efter vi troede vi ikke kunne få flere børn. Den store har jeg med en anden, så min mand har jo i realiteten kun et barn biologisk set.

Men alt inden i mig skriger, at jeg ikke kommer til at fortryde min beslutning. Men det gør så ondt, så ondt. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre.

Svar:

Hej
Du er gravid, og det er ikke lykken. Du skriver, at du ikke vil fortryde din beslutning, er det beslutningen om abort? Og at det gør så ondt, -hvad er det, der gør ondt?

Hvis du beholder barnet, ved du, at I vil elske babyen. Og du har erfaringer med, at dine kroniske smerter forværres ved graviditet.

Hvis du får en abort, bliver dine smerter ikke forværrede, men aborten vil det gøre ondt, hvordan tror du? Du er bange for, at din mand vil hade dig, fordi han gerne vil have barnet. –Har han givet udtryk for, at han vil komme til at hade dig?

Mht de psykiske ting, du arbejder med, så kan både abort og barn formentlig have indflydelse på dem.
Det er svært for dig at vide, hvad du skal gøre. Kan du og din mand tale om Jeres muligheder og lytte til hinandens bekymringer?

Hvad tror du, du helst vil leve med? Kan du bruge dine livsværdier, når du skal tage beslutningen? Overvej, hvordan dit liv vil se ud om 5 år, hvis du vælger hhv barn eller abort?

Hvem taler du med dine kroniske smerter om? Din læge eller en speciallæge? Tal evt med vedkommende om, hvordan I sammen bedre kan mindske forværring af dine smerter.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske