Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Frivillig abort efter brug af fryseæg

Spørgsmål:

Hej.

Min kæreste og jeg fik en sund og frisk dreng i efteråret 22 efter fertilitetsbehandling med ICSI. Heldigvis et kort forløb, hvor første ægoplægning gav os ham. Vi fik her 2 æg på frys.

Op til jul begyndte de mange snakke om; vil vi have en mere og hvornår skulle det så være? Jeg har personligt aldrig været sikker på, at jeg ville have flere børn. Min kæreste har altid drømt om to, men grundet vores situation med at få nr. 1 samt oplevelsen af at være forældre, så ændrede det sig en smule.

Vi blev dog enige om, at hvis vi skulle have flere, så skulle det være nu, da vi gerne vil have nyfødtstadiet “overstået”, når nu det er hårdt alligevel, hvortil æggene på frys spøgte i vores indre. Ville de blive til noget? Vi fik derfor lagt et æg op i start januar med tanke på at lade skæbnen bestemme, om der skulle komme én til.

Vi står nu med en positiv graviditetstest. Med den kom også al tvivlen og følelserne. Var det det rigtige? Hvorfor er jeg ikke glad? Min drøm var blot et barn. Hvad så med vores søn? Jeg vil ikke dele min opmærksomhed osv. Ville det være helt på månen at få foretaget en frivillig abort? Vi har jo selv valgt det, og sat os i denne situation. Ingen vil kunne forstå.

Svar:

Hej

Det må være en meget særlig situation at stå i: At få lagt æg op, og lade skæbnen bestemme, om der skulle komme et barn mere, og da et lille nyt liv er på vej, bliver du i tvivl. Hvordan har din kæreste det? Du er ikke glad, og det kan jo hænge sammen med, at din drøm bare var et barn. Det kan også hænge sammen med den almindelige bekymring, de fleste gravide oplever, og for dig særligt bekymring ift Jeres søn. Og endelig kan dit humør hænge sammen med den påvirkning graviditetshormonerne har på humøret.

Mht Jeres dreng, så ønsker du ikke at dele din opmærksomhed med en lillesøster/lillebror. Sådan kan mange flergangsforældre tænke, og ligeså mange kan opleve, at selvom der ikke bliver mere tid, så er der kærlighed nok til de børn, der kommer. Og en søskend vil ofte være den bedste gave, man kan give sit barn.

Du overvejer abort, og om “det vil være helt på månen”. Hvad ville du selv sige til en veninde eller søster i din situation? Du tænker, at ingen vil kunne forstå. Men hvad med dig og din kæreste? Hvordan tror du, du vil have det efter en abort? Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Overvej, hvad der kunne gøre det lettere for dig at overskue at tage imod barnet?     

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.

Håber det bedste for dig og Jer.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske