Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Forhøjet hcg efter MA og medicinsk abort

Spørgsmål:

Hej.

Jeg fik diagnosticeret en missed abortion d. 29/1 i uge 8+3, og udviklingen hos den lille var stoppet ca. 6+4. Jeg fik foretaget en medicinsk abort d. 3/2, hvor jeg stoppede med at bløde ca. 1 uge efter, og d. 13/3 blev jeg vurderet tømt ud via ultralydsundersøgelse.

Jeg fik min menstruation d. 13/3, som var af en uges varighed – den var et par dage længere end normalt, men ellers var den som den plejer. Jeg har i forløbet løbende taget alm. Graviditetstests for at følge udskillelse af hcg.

Her efter min menstruation tester jeg dog stadig svagt positiv, hvilket er ekstremt frustrerende. Hvorfor har jeg ikke forlængst udskilt det? Jeg forventede virkelig, at jeg være renset ud efter en menstruation 😞Hvvad kan være årsagen?

Svar:

Hej

Det er forskelligt fra kvinde til kvinde, hvor længe der går, før hcg-niveauet falder helt. Hvordan kan det være, at det frustrerer dig? Er det fordi, du gerne vil blive gravid snart igen og tænker hcg forsinker dette? Jeg vil foreslå dig, at du prøver at berolige dig selv: Ultralydsscanning var som forventet, du har fået menstruation igen, hvilket betyder, at du har haft ægløsning igen, og kan blive gravid. Du kan jo tale med din læge om en blodprøve for hcg, hvis du fortsat er nervøs.

Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske