Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Uventet gravid - igen

Spørgsmål:

Hej.

I januar 2020 fik jeg en kirurgisk abort da min mand absolut ikke ønsker flere børn. Vi har 2 dejlige drenge i forvejen. I tirsdags fandt jeg så ud af at jeg er gravid igen. På trods af prævention og PCOS.

Jeg er selv imod abort men føler mig igen presset til at få en abort af min mand, ligesom sidst.  Jeg har fortrudt min sidste abort hver eneste dag siden og jeg ved at jeg kommer til at fortryde denne hvis jeg får en abort.

Jeg er midt i en uddannelse og er færdig sommeren 2022 og vores fremtidsplaner ville blive ødelagt hvis jeg vælger at beholde barnet. Jeg er fortvivlet og aner simpelthen ikke hvad jeg skal gøre. Hvad er det rigtige ? At få en abort og vores fremtid drømme kan gå i opfyldelse eller at beholde barnet og ødelægge fremtids planerne for vores nuværende familie.

Jeg er knust indeni.

Svar:

Du har tidligere i januar 2020 fået en kirurgisk abort, og har fortrudt det hver eneste dag siden. Det må være hårdt for dig at være i. Hvem har du at snakke med om disse følelser? Ved din mand hvordan du har det efter aborten? Læs evt. i brevkassen om andre kvinders oplevelse efter en abort. På Abortliniens hjemmeside kan du også finde information om efter en abort Efter abort

Du er nu gravid igen, og føler dig presset igen til abort.
Du er selv imod abort, og har mærket på din egen krop, og i dig selv hvad det vil sige at gå igennem en abort. Det er vigtigt at lytte til dig selv.

Du står i en udfordring, at du er midt i en uddannelse, og du skriver at jeres fremtidsplaner vil blive ødelagt, hvis du vælger at beholde barnet. Er det nogle drømme, som kan realiseres selv om det først bliver lidt længere fremme i jeres liv, og med 3 børn i stedet for 2 børn? Andre har oplevet også at blive gravide under en uddannelse. Måske du kan læse i brevkassen om andre der har været i samme situation.

Du og din mand er ikke enige. Det er vigtig at tale sammen om disse følelser. Ved din mand hvordan du har haft det efter din sidste abort? Kender han dine tanker for og imod abort? Ved du hvad der skræmmer ham ved et barn mere? Hvad er det der bekymrer ham?

Overvej, hvordan dine livsværdier kan hjælpe dig i den svære beslutning. Det er en beslutning, du skal leve med uanset, om du vælger abort eller baby.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.

Håber det bedste for dig.
Med venlig hilsen
Marianne Jørgensen, Abortlinieleder