Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Fik abort som 13 årig, sørger stadig

Spørgsmål:

Hej jeg er en pige på 14, som har fået en abort da jeg var 13. og jeg var glad nok, da det var ovre. Men her de sidste par måneder har jeg grædt næsten hver aften og været ked af, at jeg fik den der abort. Så jeg vil hører, hvordan man kan komme videre. Kan man snakke med en om det?

Svar:

Hej! De fleste piger/kvinder får psykiske reaktioner efter en abort, så det at du reagerer nu med at være ked af det, er helt almindeligt efter en abort. En abort er en stor ting, som ikke spoler tiden tilbage til før man blev gravid. Det kommer bag på mange kvinder, at en abort er noget man skal leve med.

Selvfølgelig kan man komme videre, som du spørger til. Det handler i første omgang om, at finde ud af, hvad man tænker om aborten og hvad der gik forud for valget af abort. Og hvilke følelser og tanker man har i fht aborten. Og at forstå, at det kan tage lang tid at komme videre og at det er normalt. Det er godt at tale med en eller flere, som man har fortrolighed til og som vil tage ens tanker alvorligt og ikke bortforklare dem.

Når man får en abort har man krav på at få en samtale bagefter, fx med en psykolog. Det er ens læge, der formidler dette. Har du talt med dine forældre om, hvordan du har det? Eller andre voksne?

Du er velkommen til at ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver. Og du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske