Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Et stort spørgsmål. Uventet gravid

Spørgsmål:

Hej..

Min kæreste og jeg har en skøn datter på 1,5 år. Lige nu er vi et svært sted i vores parforhold ift. intimitet og kærlighedsfølelser. Vi er bedste venner og gode forældre. Men vi står ved en skillevej ift. om vi skal gå fra hinanden som venner eller blive sammen og kæmpe for forholdet. Vi er blevet enige om, at tale med en parterapeut omkring ovenstående.

Sagen er bare at jeg er blevet uventet gravid (vi har beskyttet os med pessar eller kondom). Så det er et chok for os begge. Vi vil egentlig begge gerne have et barn mere, men eftersom vi ikke ved om vi skal være kærester, er det ikke noget vi havde set komme oveni det andet.

Derfor er vi/jeg i tvivl om jeg skal have en abort.. Vel vidende at der er en chance for at jeg skal være alene med to børn.

Svar:

Hej

Det er let at forstå, at graviditeten kommer som et chok for Jer, når I er uafklarede om Jeres forhold. Udover at det er et chok, hvad gør graviditeten så ved Jeres overvejelser? Dejligt, at I er de bedste venner, for så kan I formentlig tale godt sammen om tanker og følelser. Hvad tænker I om abort? Hvordan tror du, du vil have det efter en abort? Hvordan vil en abort mon få indflydelse på Jeres afklaring omkring fremtiden? Hvis I vælger at beholde barnet, vil det da være lettere for Jer at kæmpe for forholdet?

Hvis I vælger at kæmpe for forholdet og familien, hvem kan da hjælpe Jer? Kender I til PREP (Center for Familieudvikling)?

Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Du/I er velkomne til at skrive igen til post@abortlinien.dk og ringe til Abortlinien 48394848

Håber det bedste for Jer.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske