Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Er en abort etisk rigtig eller forkert

Spørgsmål:

Jeg en 15 årig pige skal snart op til eksamen i kristendom om etik og moral, og som mit underemne har jeg så vagt abort. Hvis i har tid tænkte jeg på om i som er mere eksperter i det her end jeg er, kunne svare på nogle få spørgsmål?

1. Mener i at hvis en velfungerende ung kvinde bliver uventet gravid, at det så ville være etisk rigtigt at få en abort, måske fordi at det ikke helt passede hende?

2. Er abort rigtig eller forkert?

3. Hvornår mener i at det ville være at slå et barn ihjel (hvor mange uger mener i at man max. må være henne i graviditeten)?

4. Hvilke grunde mener i at der er etisk okay for at få en abort

5. Til sidst, er i for eller imod abort?- også helt okay hvis i ikke har tid til det, dette er bare nogle spørgsmål jeg undre mig over og kunne være rart at få nogles meninger på. :)

Svar:

Det er et spændende og vigtigt emne, du har valgt til din eksamen!

Abortliniens rådgivere har desværre ikke mulighed for at svare på spørgsmål til skoleopgaver og eksamen. Men kig på Abortliniens hjemmeside og i Brevkassen. Her kan du læse artikler og breve om det valg kvinder står i, når de overvejer abort.

Du kan også kigge her, hvor der er svar på nogle konkrete spørgsmål: Studerende.
God arbejdslyst!

Mvh. Marianne Jørgensen, Abortlinieleder