Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

En lille bekymring: Er jeg gravid?

Spørgsmål:

Hej. Jeg er en pige på 17 år, jeg har været kærester med min nuværede kæreste i 14 måneder, Jeg mistede min mødom til ham, for 3 uger siden, vi brugte godt nok et kondom, men det sprang, vi stoppede med det samme. Men nogle dage efter og frem til nu, begyndte jeg at få rigtig ømme bryster, hovedpine og meget ondt i ryggen.

Jeg blev enig med mig selv om det nok var bedst jeg tog en test. Jeg tog en for 3 dage siden, og den viste positiv, så tog jeg en dagen efter og den viste negativ. Jeg er derfor meget forvirret, og ved ikke rigtig hvad jeg skal tænke. Håber du kan svare på mit spørgsmål. Knus.

Svar:

Hej
Du er ung og har haft sex. Du og din kæreste har ventet et års tid med sex og det er sejt og godt. –Hvad fik Jer mon til at have sex nu? For, som du allerede har fundet ud af, så er prævention ikke 100% sikker og du kan blive gravid. –Er du klar til det?

Det er mærkeligt med dine to forskellige test. Test plejer at være pålidelige og hvis en test viser positiv, tyder det på graviditet. Jeg vil foreslå dig at gå til din læge. Hvis han/hun også tester positiv, er du velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk

Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske