Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Efter abort: Jeg føler mig beskidt

Spørgsmål:

Jeg har fået en abort for nu 1 ½ måned siden.
Jeg er klar over det var det bedste for mig og barnet, da jeg er igang med en uddannelse, og ikke har pengene til at forsørge et barn. Men denne baby, min baby, har siden jeg var mindre været mit største ønske.

Jeg føler mig beskidt, lav og som et dårligt menneske, den føleses-mæssige smerte er først kommet lidt efter lidt.. og de bliver være og være. Jeg er virkelig langt nede nu. hvad gør jeg for at få det bedre igen. Jeg er 18 år, og skal på den ene eller anden måde videre med mit liv, og min kæreste er da også ked af det, men bærer langt fra den smerte jeg har !! hjælp ;s

Svar:

Hej. Du føler dig som et dårligt menneske og oplever følelsesmæssig smerte efter din abort. Det, du oplever, er en almindelig reaktion efter en abort. De fleste får det psykisk svært efter en abort. Typiske reaktioner er sorg, savn, tomhed, skyld og vrede. Desværre er denne følge af abort mange steder et tabu. Var du forberedt på, at denne reaktion kunne komme efter aborten? At din kæreste reagerer helt anderledes end dig er også meget normalt. Hvad kan du gøre? Sket er sket, en abort kan ikke gøres om. Og måske mener du stadig, at dit valg var rigtigt?

Tal med nogle fortrolige om tanker og følelser

Jeg vil opfordre dig til være tålmodig med dig selv. Du kan få det bedre, men der kan gå lang tid og aborten vil altid være en del af dit liv. Tal med nogle fortrolige om, hvad du tænker og føler. Nogle, der vil tage dig alvorligt. Skriv evt noget ned om hvad du føler og tænker. Nogle har glæde af at tale med en præst om skyld og tilgivelse, det sætter dem fri til at leve videre. Hvis du har lyst til det, kan Abortlinien henvise til en præst i nærheden af dig. Andre har glæde af at tale med en psykolog. Alle har ret til en støttesamtale efter en abort. Det kan du tale med din læge om.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk.
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen,sygeplejerske