Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Abort - min mens bliver ved :(

Spørgsmål:

Hej!

Jeg fik for cirka 4 uger siden en kirurgisk abort. Det hele gik fint. Jeg fik at vide, at jeg ville bløde omkring 2 ugers tid efter. Men min menstruation er stadig igang? Jeg troede den var stoppet for 1 dag siden, men nu er jeg begyndt at bløde igen.

Dette bekymre mig, fordi jeg ikke tænker dette er normalt at blive ved med at bløde? Jeg bløder normalt, ikke noget hvor jeg tænker at det har ændret sig siden min normale menstruation. Men det bekymre mig at den ikke forsvinder.

Hvad gør jeg?

Svar:

Hej

Som jeg læser din mail, har du blødt lige siden aborten? Blødning efter abort skal være aftagende og varer typisk 2-3 uger. Menstruationen vil normalt komme igen 4-8 uger efter aborten.

Jeg vil opfordre dig til at tale med din læge. Måske skal du have en udskrabning.
Hvordan har du det psykisk efter aborten?

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske