Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Beholde eller abort?

Spørgsmål:

Hej, jeg er 26 år og er på mit sidste år på uddannelsen. Jeg arbejder som salgsassistent i en tøjbutik (primære) og som bartender på en klub (sekundære) Jeg bor et sted med eget soveværelse og stue, men deler køkken og bad med en anden lejer. Jeg kom ud fra et langt forhold for snart 1 år siden, men har i lang tid ville have et barn.

Det her er ikke lige sådan jeg havde forestillet at starte en familie. Men jeg tror godt at jeg kan klare at gøre det selv. Dog er mit dilemma at faderen er min eks, som fornyligt har fået et barn med sin nuværende kæreste. Han siger at han vil støtte mig i hvad end jeg beslutter mig.

Jeg ved bare ikke hvad den rigtige beslutning er for mig. Og håber på at kunne få lidt rådgivning her.

Svar:

Hej
Du har i lang tid gerne villet have et barn, nu er du gravid, men det var selvfølgelig ikke lige ”sådan”, du havde forestillet dig at starte familie. Du tror godt, du kan klare at gøre det selv, -og det har du sikkert ret i! Dit dilemma er faderen, hvad består dilemmaet i? Han vil støtte dig, hvis du beholder barnet, -det er godt.

Du ved ikke, hvad den rigtige beslutning er. Kan det være rigtigt at beholde barnet? Kan det være rigtigt at få en abort? Uanset hvad du vælger, er det et valg, du skal leve med. Hvad vil du helst leve med?
Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du vil have det, hvis du vælger abort? Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Du lyder ikke betænkelig ved at blive alene-mor. Hvordan ser dit netværk ud? Og måske bliver du ikke ved med at være alene, måske finder du en mand, der vil ”være familie” med dig og barnet.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske