Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Bange for at få en tredje abort

Spørgsmål:

Hej, Jeg er knap 30 år og lige opdaget graviditet. Ville ikke kalde det uønsket – men nærmere bad timing.
Jeg er ikke sikker på jeg ønsker barn med faderen, trods langt forhold til ham. Vi har ikke kæmpet med at få børn – men vi har heller ej beskyttet os. Synes vores forhold er meget turbulent og jeg er usikker på os som par.

Tredje abort

Men jeg er også bange for abort – da det ville være tredje gang.
Første gang jeg var gravid (knap 6 år siden) – ville jeg gerne beholde, men efter lange og psykisk smertefulde undersøgelser viste det sig at jeg var gravid uden forsterudvikling.

Anden gang (ca. 5 år siden) ville ikke beholde og var slet ikke i tvivl. Men aborten gik ikke som det skulle. Diverse (utrolig mange) komplikationer resulteret i at jeg skulle have endnu en udskrabning, leve smertefulde uger og på voldsom hormon behandling.

Hvad hvis jeg nu ikke kan blive gravid igen?

Kort sagt er jeg, efter 3 udskrabninger (2 graviditeter) bange for at få abort, for hvad nu hvis jeg aldrig kan blive gravid igen???
Synes ikke ligefrem at jeg har været “heldig” med de graviditeter/aborter.
Største frygt er at jeg ikke beholder dette og at jeg aldrig får muligheden igen.

Svar:

Hej. Du er gravid og i tvivl om, hvad du skal gøre, fordi dit forhold til faderen er usikkert. Alligevel har I haft sex uden beskyttelse, –hvad havde I tænkt Jer at gøre, hvis du blev gravid? Og hvad tænker faderen nu?
Din største frygt er, at du ikke beholder dette barn og ikke får mulighed for at blive mor senere. –Hvorfor beholder du så ikke dette barn?

Ingen kan garantere ny graviditet

Der er ingen, der kan garantere dig, at du kan blive gravid igen efter en abort. Det bedste og mest naturlige for din krop vil være at passe på det lille nye liv.
Nogle kvinder får fysiske komplikationer efter en abort, –det har du erfaret. Mange kvinder får det psykisk svært efter en abort. Læs evt i brevkassen på Abortlinien om andres erfaringer med abort.
Selvfølgelig er dette “bad timing”, det havde været mere ideelt at være i stabilt forhold til faderen, når man bliver gravid. Men I har været sammen længe, trods turbulensen, er der ikke mulighed for at I investerer i Jeres forhold og arbejder godt med det, så I er mere “klar” til at blive familie, når barnet kommer? Prøv evt at undersøge “PREP” på nettet, et meget godt parkursus.

Tal med en fortrolig

Du er bange for en abort. Overvej nøje, hvad du vil inderst inde. Tal med din kæreste og evt andre fortrolige, der vil tage dig seriøst.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk eller ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en erfaren rådgiver.
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske