Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Alene og gravid

Spørgsmål:

Jeg er 29 år og er gravid i 7 +6. Jeg et blevet gravid mens jeg har været ude og rejse. Jeg har indtil denne graviditet været i tvivl om jeg overhovedet kunne blive gravid grundet en sammenklappet æggeledere og andre komplikationer i mit underliv.

Så graviditeten har været en positiv overraskelse. Når det er sagt er jeg sindsygt meget i tvivl om jeg skal beholde det. Jeg ved det er hårdt at få børn og især når man også er alene med det. Jeg ved mine venner og familie står klar til at hjælpe mig, men de kan jo ikke være der 24/7 som en partner kan.

Jeg studerer stadig og bor på kollegie og ville også skulle finde et nyt sted at bo, meget snart, og lejligheder til en SU hænger ikke ligefrem på træerne. Jeg er i en vennegruppe hvor ingen endnu har børn og vi er glade for at tage ud og feste.

Jeg havde desuden planer om at skulle læse videre efter min BA…Der er rigtig mange logistiske argumenter for ikke at skulle beholde barnet, men alligevel er jeg bare sindsygt meget i tvivl… For det er jo ikke givet jeg finde nogen at få børn med indenfor de næste par år. Det er heller ikke givet at jeg kan blive gravid igen…

Svar:

Hej

Du er positivt overrasket over din uventede graviditet, graviditeten er et lille mirakel, lyder det til, men du er også i tvivl, om du skal beholde barnet, bl.a fordi du er alene.

Fremtiden kender ingen, måske finder du en mand, som vil være far for dit barn, måske finder du en mand, som du ikke kan få børn med.

Tillykke med at du har godt netværk.

Dine overvejelser mht bolig, studie og fest med venner, mon ikke de løser sig? Læs evt her: Ung og gravid.

Overvej, at en graviditet er lang og meget kan nå at falde på plads inde barnet kommer.
Hvordan tror du, du vil have det om 5 år, hvis du får en abort nu…?
Hvordan tror du, du vil have det om 5 år, hvis du beholder barnet?
Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du vil have det, hvis du beslutter dig for abort?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver.

Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske