Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

I tvivl om barn nummer 3

Spørgsmål:

Min kæreste og jeg har to børn på hhv. 6 og 4 år og nu har jeg lige fundet ud af jeg er gravid. Jeg har egentlig længe ønsket en treer, min kæreste var knap så opsat. Men nu er det altså sket, og jeg er helt fortvivlet. Jeg synes det er synd for de to store, fordi der uværligt vil gå tid og overskud fra dem og derudover vil vores økonomi naturligvis også blive strammere.

Jeg nyder at vores børn nu er blevet så store og min frihed er blevet større. Jeg kan ikke overskue at starte forfra og at skulle på barsel i et år, hvor jeg er bange for både at blive ensom og sat tilbage ift. mit arbejde. Jeg har mest af alt lyst til at afbryde graviditeten, men har jo ikke nogen egentlig grund til at fravælge et barn, udover jeg faktisk ikke har lyst til at få det. Er bare ked af jeg lod det ske, når det åbenbart ikke var det jeg brændte for alligevel. Hjælp!

Svar:

Hej! Du er gravid med nr 3. Egentlig har du længe ønsket en treer, men nu er du fortvivlet og har lyst til at afbryde graviditeten. Det lyder til at komme bag på dig, at du alligevel ikke brændte for et barn mere. Du er i tvivl mht abort, fordi du egentlig ikke har nogen grund til at fravælge barnet, fraset manglende lyst. Hvad siger din kæreste?

Hvad får dig mon til at reagere som du gør? Forholdene mht de to store, økonomi og din frihed, er jo ikke anderledes, end da du havde ønsket om nr 3. Blev du ensom og sat tilbage ift dit arbejde, da du var på barsel med de to store?

Måske er det graviditetshormonerne, der påvirker dig så meget, at nr 3 “pludselig” virker uoverskuelig. Hvordan skal det blive synd for de to store med en søskend til? Selvfølgelig vil lillesøster/bror kræve sin tid fra dig, men en søskend giver også meget! Og en mor på barsel kan ofte være mere tilstede end en mor på job. Ligenu tænker du på, hvad nr 3 vil “koste”, prøv at huske tilbage på, hvad du tænkte, da du ønskede nr 3?

Hvad tænker du om abort? At der skal være en bedre grund til det, end du har? Hvordan tror du, du vil have det, hvis du beslutter dig for abort? Hvordan tror du, du vil have det, hvis du beslutter dig for at beholde barnet? Er du bekymret for, om du kommer til at “brænde” for det? Ønske det og elske det, på samme måde som de to store?

Overvej, hvad der kan gøre det lettere for dig at overskue at beholde barnet? Hvad kan du og I planlægge? Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.

Håber det bedste for dig og Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske