Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Abort føles så kynisk

Spørgsmål:

Jeg er en ung kvinde på snart 21 år. Jeg har været kærester med min fyr i 7 måneder og et venskab på 3 år før det. Vi elsker hinanden, men det har været mange problemer.

Nu jeg blevet gravid og er næsten 9 uger henne. I starten blev jeg ked af det men nu jeg mere ked af jeg overvejer en abort. Er forvirret han vil rigtig gerne have jeg beholder det og kan sige en masse ting for at jeg skal beholde det. Ved han er en god far da han har en søn 3 år han har hver anden weekend.

Jeg har svært ved at skulle give slip på min frihed, men tanken om abort får mig til græde. Problemet er at til sidste scanning så jeg barnet hjerte så valgte at beholde det. Men der gik kun en dag, og så var vi uvenner igen. I en hel uge lå jeg og græd alene.

Jeg er bange for at ende alene og om jeg kan klare opgaven alene. Men abort virker så kynisk. Har læst man selv skal tage en pille også ved kirurgisk dagen inden så den blødgøre livmoderen også er der ingen vej tilbage.

Er bange for at fortryde, hvis jeg får det fjernet og føle mig skyldig over jeg ikke tog ansvaret. Jeg føle at jeg selv havde dræbbt meget eget barn.

Svar:

Hej
Du er gravid og er ked af det. Hvorlænge har du kendt til din graviditet?
Du er forvirret. Er det pga problemer i forholdet, at du ikke ønsker at beholde barnet? Og risikoen for at ende som alenemor? Mht din frihed, så bliver livet anderledes som mor og barnets behov kommer før dine. Men du får så meget andet som mor. Og du skal ikke leve med en abort, du måske fortryder, men ved, at du tog ansvaret for dit barn på dig.

Tanken om abort gør dig ked af det, du er bange for at fortryde, bange for at føle dig skyldig over ikke at have taget ansvar. Du er bange for at føle, at du har dræbt dit eget barn.
Da du så barnets hjerte, besluttede du dig for at beholde barnet.

Jeg vil opfordre dig til at lytte til dig selv. –Barnet har et hjerte, det lever og da du så det, gjorde det indtryk på dig. Og du kan allerede nu fornemme, hvor svær en abort kan blive for dig.
Din kæreste vil gerne beholde barnet. I har kendt hinanden længe og elsker hinanden. Hvad tænker din kæreste om Jeres forhold? Er I indstillet på at arbejde på at få det til at fungere bedre? En graviditet er lang, meget kan falde på plads. Overvej evt PREP, som har givet nyt liv og god hjælp til mange forhold.
Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk eller ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

(11.04.14)