Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Abort - det er svært

Spørgsmål:

Hej brevkasse, jeg er en pige på 22 år og jeg har lige fundet ud af jeg er gravid. Mig og min kæreste har været sammen i 3 år, og vi er forlovet. Men mit problem er at jeg lige har fået nyt job for 5 måneder siden.

Min kommende mand er meget glad og klar til børn, men jeg er forvirret over min jobsituation. Jeg er lige blevet forfremmet og syntes, det er svært med en kæreste, der virkelig har villet det længe og er glad. Men han støtter mig selvfølgelig i min beslutning.

Åhhh gud det er svært

Svar:

Hej
Du er uventet gravid og i tvivl, fordi du har fået nyt job. Hvad gør dig i tvivl? Er du bekymret for din leders reaktion? For dine kommende jobmuligheder? Mht din leder, så ved han/hun nok godt, at muligheden for graviditet er tilstede for en medarbejder i din alder. Og han/hun er måske selv forælder og kan måske glæde sig på dine vegne.

Det må være svært for dig og din forlovede, at han er meget glad og du ikke er.

Overvej, hvad du tænker om abort? Og hvordan du tror, du vil have det efter en evt abort? Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort. Overvej, hvad du helst vil leve med: barn eller abort?
Brug tid på at overveje dine muligheder og fortsæt samtalen med din kæreste. Abort er en stor beslutning, og mange fortryder. Jobbet og karrieremulighederne kan formentlig godt sættes på stand by, mens du er på barsel.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.

Håber det bedste for dig og Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske