Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

15 år og gravid!

Spørgsmål:

Hej, jeg har for 2 dage siden fundet ud af at jeg er gravid. Min kæreste er imod abort og vil derfor gerne have barnet.

Jeg sidder nu og ved ikke hvordan jeg skal vende og dreje tingene, jeg sidder hele tiden og tænker på de praktiske ting, såsom et sted og bo, penge og min uddanelse? Jeg har endnu ikke afsluttet min 9. klasse og er derfor også meget bange for hvad mine forældre ikke vil tænke,og at jeg er alt for umoden, og om det er uansvarligt at sætte et barn til verden når jeg ikke er ældre, jeg føler selv at jeg er meget moden af min alder og være. det skal også lige siges at min kæreste er 20 og vi har været sammen i lidt over et 1 år.

Svar:

Hej! Det er tidligt at blive gravid og mor som 15-16-årig. Og det er klart, at du er bange for dine forældres reaktion, for det er selvfølgelig ikke, hvad de ønsker for deres datter. Men de ved vel, at du har kæreste og sexliv og dermed at sandsynligheden for graviditet er tilstede?

Det er dig, der er gravid og det er dit valg. Du skal finde ud af, hvad du inderst inde vil. Hvad tænker du om abort? Uanset om du vælger barn eller abort er det et valg, du skal leve med altid. En abort spoler ikke tiden tilbage til før graviditeten.

En kæreste, der tager ansvar

I modsætning til mange andre piger i din situation har du en kæreste, der vil tage ansvar. Han vil gerne beholde barnet. Du har lige fundet ud af, at du er gravid og du er måske i en slags chok og tænker selvfølgelig på alle de praktiske ting. Hvad tænker din kæreste om det?

Når du er under 18 år har dine forældre fortsat forsørgelsespligt, men det offentlige kan være behjælpelige. Se på Abortliniens forside under “Ung og gravid”. Du afslutter nok 9.klasse om 1½ mdr.? Livet som teenagemor er anderledes end det liv dine jævnaldrende lever, men ikke et dårligere liv. Det er hårdt arbejde at være mor, men også meget berigende. Uddannelse kan du godt få, selvom du bliver ung mor.

Tal mere med din kæreste og også med dine forældre. Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og også til at ringe til Abortlinien 48394848.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske