Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

15 år og gravid. Hvad gør jeg?

Spørgsmål:

Jeg er en pige på 15år, der er gået hen og blevet gravid..
Jeg har endnu ikke sagt noget til mine forældre, da jeg synes at det er lidt svært at få sagt. Jeg har tænkt rigtig meget over hvad jeg vil gøre, altså om jeg vil have barnet eller have en abort.

Jeg har valgt, at jeg helst vil have barnet, da jeg føler mig ansvarlig og moden nok til det. Jeg er bare bange for at jeg ikke får mig en ordentlig uddannelse pga. jeg skal have et barn. Og vil ikke være en dårlig mor. Jeg vil meget gerne kunne forsørge mit barn og give ham/hende det bedste.

Så jeg er bare fortvivlet lige nu, det hele kører rundt i hovedet på mig ;s .. Hilsen L..

Svar:

Hej! Det er klart, at du er fortvivlet og forvirret lige nu. Det er tidligt at blive mor som 15-16 årig, men du har et lille liv indeni dig og du har besluttet at passe på det. Der er hjælp til dig, du er ikke den første meget unge mor og det er muligt at få en uddannelse alligevel. Det er let at forstå, at du har svært ved at få det sagt til dine forældre, men det skal du jo. Hvad siger din kæreste? Har du været hos lægen?

Jeg vil foreslå dig, at ringe til Abortlinien 48394848 og få vendt dine tanker og overvejelser med en rådgiver. Og at skrive til post@abortlinien.dk, så kan jeg svare dig mere personligt der.

Du finde flere oplysninger her: Ung Mor. Læs også Ung og gravid og find personlige beretninger fra unge piger her: Min historie.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske