Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Svært ved at komme over spontan abort

Spørgsmål:

Hej. Min kæreste og jeg oplevede en missed abortion for ca. 3-4 måneder siden (skulle have været i uge 9, men fosteret var gået til grunde lidt før). Det har været utroligt hårdt og jeg har svært ved at komme over både tabet og oplevelsen. Vi håbede på hurtigt at blive gravide igen, men vi har desværre ikke haft heldet med os endnu (trods testning for ægløsning). Jeg vil derfor høre om der kan være sket noget under den medicinske abort, har hørt om bl.a. snævre/ lukkede æggeledere, skade på livmoderen mm….?
Derudover vil jeg høre om man kan få hjælp til at bearbejde oplevelsen, psykolog, støttesamtaler mm?
På forhånd tak.
Mvh Sara

Svar:

Hej
Det er trist for dig og Jer, at I mistede. Og det er helt naturligt, at du har haft det meget hårdt. Der er kun lille risiko for, at der skal være “sket noget” under den medicinske abort. Du skal nok blive gravid igen. Vær tålmodig, både med din sorg og mht at blive gravid igen. Det er normalt for alle par, at der kan gå op til et år før graviditet opnås. Prøv at tale med din læge ang støttesamtale, tilskud til psykologsamtale.
Håber det bedste for dig og Jer.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske