Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Skal kroppen have en pause efter spontan abort?

Spørgsmål:

Kære Brevkasse
Jeg var desværre udsat for en spontan abort den 7. november 2015. Det kan vist roligt siges at være et ønskebarn, da det var lavet på min og min mands bryllupsrejse i september.
Der er nu gået en måned og en dag, og jeg kan mærke, at jeg er utålmodig.
Aborten skete forholdsvis hurtigt, det startede kl. 9 om morgenen uden smerter og fortsatte 12 timer, hvor de sidste 4 timer var i dyb smerte (fysisk så vel som mentalt). Jeg var på sygehuset tre gange, hvor de konstaterede den sidste gang, at alt var som det skulle være. Jeg har dog ikke fået min menstruation endnu. Jeg kan se fra tidligere indlæg, at I siger 4-6 uger efter en spontan abort.
Mit spørgsmål går på følgende: Skal kroppen have en pause eller kan man blive gravid igen måneden efter?
Jeg har taget en test, og den var negativ, men tænker samtidig også, at ens cyklus vel også er forstyrret?
Hvordan skal jeg forholde mig til det her, og er der risiko for endnu en abort næste gang?
Jeg bruger lige pt ingen beskyttelse under samleje.
Undskyld de mange spørgsmål :)
Tusind tak for en god side, den har været rigtig hjælpsom.

Svar:

Hej
Det er trist med Jeres abort. Og det er helt forståeligt, at du er utålmodig efter at blive gravid igen. Som du har læst i tidligere indlæg, så anbefaler man, at give kroppen “en pause” med graviditet indtil efter første menstruation. Du får en “ny” cyklus, når du får menstruation igen. Det er naturligt, at kvinder, der har aborteret, bliver nervøse for at miste igen. Men langt de fleste kvinder oplever “kun” en spontan abort.
Håber du snart bliver gravid igen og at alt går konplikationsfrit.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske