Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Sex uden beskyttelse

Spørgsmål:

Hej. Jeg havde den anden dag sex uden kondom.. Jeg er vildt bange for, at jeg er gravid! Jeg er kun 13 og et halvt år! Altså jeg kan jo ikke sige det til min mor. Og har hørt at man ikke må gå alene til lægen når man er barn. AAAAAAAAAAARGH jeg er bange help me.

Svar:

Hej
Det er meget tidligt, du er begyndt at have sex. Er det en kæreste, du går i seng med? Hvordan kan det være, at I ikke brugte kondom? Blev du presset? Ved din mor, at du har sex? Hvad vil det ske, hvis du fortæller hende det, du skriver her i mailen? Hvis du ikke får din menstruation til tiden, skal du tage en graviditetstest. Hvis du ikke kan tale med din mor, hvem kan du så tale med? Du kan godt gå til læge alene, selvom du er barn. Men jeg vil opfordre dig til at tale med din mor eller en anden voksen, både nu, og hvis testen er positiv.
Og overvej at vente med sex, til du kan overskue at blive gravid. Ingen prævention er 100% sikker. Og abort er alvorligt.
Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske