Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Nervøs for at blive gravid

Spørgsmål:

Hej brevkasse.Til idræt begyndte pigerne og snakke om sex og graviditet. Jeg ville egentlig ikke hører efter eftersom det gør mig nervøs. Jeg er 13 år og bliver 14 til foråret. Vi har brugt kondom, men de sagde at den kun beskytter 70% og P-piller som jeg ikke bruger 80%. Jeg kan ikke få P-piller før jeg er 14, men vil heller ikke lige frem “stoppe” med ja…..

Hvis jeg så der imod er gravid vil jeg ikke have mine forældre finder ud af det, for så må jeg ikke se ham mere, da han bor lidt langt væk. Så kan man ikke gøre det uden nogen andre ved det? Og kan man godt som 13 årig kun med kondom? Og hvad hvis den går i stykker hvad sker der? Mvh en 13-årig pige fra Århus

Svar:

Hej
Det er meget tidligt, at du er begyndt at have sex. Ved dine forældre at du har sex med din kæreste? Hvor gammel er din kæreste? Det er ulovligt at have sex med en pige under 15 år.

Kondom kan gå i stykker og du kan blive gravid. Hvis du ikke får din menstruation til tiden, skal du tage en test. Og hvis du er gravid, skal du tale med dine forældre om, hvad du skal gøre. Hvis tanken om graviditet gør dig nervøs, er det en god grund til at overveje at vente med sex, til du kan overskue at blive gravid. Abort er alvorligt, det handler jo om et lille ufødt barns liv.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske