Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Måske gravid, men for langt henne til abort?

Spørgsmål:

Hej. Jeg er en ung kvinde på 20 år. Jeg går med en frygt for at være gravid. Jeg har ikke haft sex i 2 år, men blev en aften efter en bytur gone wrong, fulgt hjem af min venindes ven. Jeg var helt væk, men kan huske at han rørte ved mig, jeg er dog i tvivl om han havde “sex” med mig imens jeg var ude af bevidsthed. Jeg har ikke haft så mange symptomer, men synes min mave nu er blevet større uden at jeg har taget på. Jeg er bange for at tage en test, da jeg ved at jeg ville være over 12. uge.

Jeg har en en psykisk lidelse, og ved ikke om dette ville kunne øge min chance for en sen abort. Jeg skal under ingen omstændigheder have dette barn (hvis der er et) og ved slet ikke hvad jeg ville gøre af mig selv hvis en abort ikke er muligt. Jeg er skræmt og ved ikke længere hvad jeg skal stille op. Hvad er chancen for en sen abort, hvis der både er en psykisk lidelse, disse omstændigheder og at jeg hellere tager mit liv end at føde dette barn?

Hilsen en meget bange 20-årig

Svar:

Hej
Du er meget bange for at være gravid efter en bytur, som du ikke husker afslutningen på. Har du haft din menstruation efterfølgende? Det første du skal gøre, er at tage en test.

Du er bange for at tage en test, men måske er den negativ, og du gør dig unødigt bekymret. Hvis den er positiv, er du velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du skal tale med din læge mhp at finde ud af, hvor langt du er henne. Kan din veninde evt være sammen med dig, mens du tager testen?
Pas godt på dig selv.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske