Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Måske gravid?

Spørgsmål:

Er 15 og måske gravid, vi gjorde det i søndag d. 3 eller lørdags d. 2.  Havde min mens, har den stadig er på p-piller men skal tage mine p-piller kl. 18, men har taget den før kl.18.  Men er jeg så gravid?

Min kæreste og jeg har snakket om det og han er enig i med at jeg får en abort, han er selv 14 og bliver 15 i år så rent faktisk har vi gjort det ulovligt. Men som sagt har brug for hjælp. Vil ik have mine forældre og plejeforældre finder ud af det.

Svar:

Hej
Du er usikker på, om du er blevet gravid. Er det fordi, I har haft sex uden prævention? Det er ikke så sandsynligt, at du er blevet gravid under menstruation. 2-3 uger efter samleje kan du tage en test eller hvis din næste menstruation ikke kommer til tiden.

I er meget unge og allerede begyndt på sex. Du ønsker ikke, dine forældre skal kende til, at du har sex. Jeg vil opfordre dig til at passe bedre på dig selv. Hvis du ikke ønsker at blive gravid, skal du altid bruge prævention, alt andet er uansvarligt. Abort er alvorligt, det handler om et lille ufødt barn. Og de fleste kvinder får det psykisk svært efterfølgende. Overvej, at vente med sex til du kan overskue at blive gravid. Tal med din kæreste om det.

Hvis du er gravid, er du velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske