Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid som ung

Spørgsmål:

Mig og min kæreste havde samleje som 15 årige, kondomet spang da vi var igang og han kom oppe i mig. Jeg har taget en plan b og er nu bange for at den ikke virker. Hvad skal jeg gøre?

Svar:

Du er ung og er begyndt med sex. Ingen prævention er 100% sikker, så du kan blive gravid.

Du har taget en plan B men ved ikke om den virker. Vil anbefale at du tar´ en graviditets test eller får en tid hos din læge, og får afklaret om du er gravid. Så kan du derfra begynde at tænke på hvad der skal ske. Baby eller abort.

Har din kæreste og dig talt sammen om, at du kan blive gravid og hvad I så vil gøre? Ved dine forældre, at du og din kæreste har samleje? Og hvis du er gravid, skal du fortælle det til dine forældre, så I sammen kan finde ud af, hvad du skal gøre.

Læs evt om “Ung og gravid” på Abortliniens hjemmeside. Læs i brevkassen om andre, der har været i samme situation som dig.

Overvej at vente med sex, til du kan overskue at blive gravid.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk eller at ringe på Abortlinien 48 39 48 48 og der tale med en rådgiver. Der er åbent hver aften (% lørdag) fra kl. 19-22.30.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Marianne Jørgensen, Abortlinieleder