Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Frygt for at få svar om jeg er gravid

Spørgsmål:

Hej Jeg er en 16-årig kvinde. Jeg holdte en fest for nogen af mine venner, for 3 uger siden. Min ex, som jeg lige er slået op med var der også. Vi var begge meget fulde og endte op med at have sex. Jeg troede han havde kondom på, men det havde han ikke. Han kom ikke i mig, men er stadivæk bange for jeg er blevet gravid.

Jeg sagde det som det var til min mor dagen efter. Hun sagde det var for det bedste at gå til lægen. Nu skal det siges jeg er totalt bange for nåle og at der skal en mand ned at kigge mig der. Derfor er mit spørgsmål at, skal jeg tage den en medicinsk eller en kirurgisk abort. Jeg skal til lægen om 4 dage. Jeg brugte også gerne få min menstruation i denne uge, men stadigvæk uden held. Går en abort ondt? Kan jeg gå i skole, efter aborten?

Svar:

Hej
Hvis du er gravid, skal du finde ud af, hvad du vil. Du er velkommen til at skrive igen, hvis du er gravid. Du kan læse om abort på Abortliniens hjemmeside.

Det er godt, du har fortalt til din mor, hvad der skete. Har du talt med din ex? I er jo begge ansvarlige for, hvad der er sket. Jeg vil opfordre dig til at passe bedre på dig selv. Undgå at blive så fuld, så du ikke ved, hvad du gør. Du er bange for nåle og lægeundersøgelser. Og også evt abort. Medicinsk abort kan være ret smertefuld. Abort er en alvorligt “ting”, det handler om et lille ufødt barn. Bla derfor får mange kvinder det psykisk svært efter abort.

Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske