Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Er det en begyndende abort?

Spørgsmål:

Hej. Jeg testede positivt for 10 age siden, gik til lægen mandag og fik målt mit hcg. Det var forhøjet og jeg var mega glad. Fik så målt det igen onsdag, og tallet var ikke steget. Fik så taget en haste blodprøve i fredags d. 4 dec. Og tallet var faldet. Så det tyder jo på at jeg aborterer.. men jeg er ikke begyndt og bløde eller har smerter i underlivet? Skal have taget blodprøver i morgen d. 8 dec. Er det normalt man bare selv skal vente på det kommer ud? Man kan vel ikke Være gravid selvom hcg falder?? Syntes ikke min læge har en skid forstand på noget af det, og føler egentlig bare jeg går og venter og venter?

Svar:

Hej
Du var mega glad, da du fandt ud af, at du var gravid. Og det må have været et chok, at hcg falder og det tyder på spontan abort. Samtidig er det meget hårdt at være uafklaret, fordi du hverken har smerter eller blødning. Er det normalt, bare selv at gå og vente, spørger du. Ja, hvis din krop selv aborterer er det bedst, men du bliver jo fulgt tæt, og måske vælger din læge/sygehuspersonalet at sætte aborten igang. Og nej, det er ikke sandsynligt, at du er gravid med faldende hcg, da det er det graviditetsbevarende hormon.
Håber det bedste for dig. Vær god ved dig selv, vær tålmodig med dig selv.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske