Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Bekymret for at lægen tager fejl

Spørgsmål:

Hej. Jeg ønsker en abort og i følge min læge er jeg 5+5 uger henne, ud fra hvornår jeg havde min sidste mens. Jeg har fået tid til undersøgelse på sygehuset om 10 dage, men er utroligt bange for at jeg i virkeligheden er længere henne og det derfor er for sent med en abort og jeg derfor skal gennemføre graviditeten, hvilket ville være forfærdeligt.
Min læge undersøgte mig jo ikke og det er jo derfor bare et skøn han kom med.
Jeg er rigtig bange og kan næsten ikke tænke på andet i løbet af dagen og ville få ro i sindet, hvis jeg var HELT sikker på at jeg ikke er længere henne i graviditeten. Nogle gange kan man jo godt bløde selvom man er gravid. Jeg tog også en graviditetstest i sidste måned der var negativ og min kæreste siger jeg ikke behøver at bekymre mig, men det gør jeg!
Jeg har aldrig udsat mig selv for noget dummere og mere uansvarligt og ubehageligt end det her.

Er der grund til at jeg bekymre mig yderligere? Der er så lang ventetid på sygehuset, så har ringet og presset på og fik heldigvis en tid en uge før.

Svar:

Du er gravid, ønsker abort og er bekymret for, om lægen har skønnet forkert mht graviditetsuge. Når du havde negativ test for en måned siden, tyder det på, at din læge har skønnet rigtig.
Hvis du skulle gennemføre graviditeten ville det være forfærdeligt, skriver du. –Hvad får dig mon til at tænke sådan? Har du og din kæreste planer om at få barn på et senere tidspunkt? Mht “det dumme, uansvarlige og ubehagelige” du har udsat dog selv for, at det så at blive uplanlagt gravid eller at få abort?

Hvad tænker du om abort?

Selvom du ønsker abort, fordi et barn vil være helt uoverskueligt for dig, så vær helt sikker på, hvad abort indebærer. Hvad tænker du om abort? Få kvinder får fysiske følger efter abort, de fleste får psykiske følger i en eller anden grad og i forskellig periode. Dette kommer bag på mange. Hvordan tror du, du vil have det efter abort?
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske