Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Bange for at være gravid!

Spørgsmål:

Hejsa. Jeg er en 15-årig som i tirsdags hyggede mig lidt med en dreng. Vi havde ikke sex, men han kom. Han går herefter på toilet, og da han kommer tilbage hygger vi lidt videre. Hans penis røre mine skamlæber, men han er ikke oppe i mig. Han giver mig også finger. Det er her jeg bliver lidt nervøs, fordi kan man godt blive gravid hvis han (måske) stadig har lidt sperm på fingerne eller hans penis? Ifølge min menstruations app skulle jeg på daværende have min ægløsning om 4 dage… Og jeg ved ikke om det bare er mig – men jeg synes min mave har været lidt oppustet de sidste par dage? Tror du er mulighed for at jeg kunne være gravid? Mvh. Den bekymrede

Svar:

Hej
Det er ikke sandsynligt, at du er blevet gravid. Hvis du ikke får menstruation til forventet tid, bør du tage en test. Men, du er blevet bekymret. Brug denne erfaring til at passe bedre på dig selv, ellers kan du komme i denne situation igen. Overvej, hvad du vil gøre, hvis du bliver gravid efter lignende “hygge” en anden gang?

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske