Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

16 år og måske gravid?

Spørgsmål:

Hej abortlinien. Jeg skriver ind da jeg er utrolig bange for om jeg er gået hen og blevet gravid.

Jeg er 16 år gammel, og bor alene med min mor. Jeg har aldrig rigtig interesseret mig for fester, alkohol, sex osv indtil her for omkring et halvt år siden, og for ca 3 uger siden havde jeg sex for første gang. Jeg var til en lille fest hos en jeg over noget tid havde haft noget sammen med, men tog 4 dage efter en fortrydelsespille (den til 5 døgn).

Tilfældig sex

Jeg mistede lidt kontakten med ham, og han stoppede med at svare osv, så her for omkring en uge siden var jeg til endnu en fest med et par drenge og drak mig, igen, rigtig fuld og endte så med at have sex med en anden dreng, uden rigtig at tænke over det, netop fordi jeg var så fuld. Vi havde sex i sammenlagt 5 minutter vil jeg skyde på, da min fulde veninde lå ved siden af og han også prøvede at få gang i hende, men så afviste vi ham lidt begge og ja – så ca 5 min og jeg gik nogle dage efter og begyndte så spurgte han om jeg var på p-piller hvilket jeg ikke var, og havde ikke brugt noget prævention…

Jeg skrev jeg ville købe en fortrydelsespille, men jeg lider af svær angst og gik i panik da jeg, igen, stod på samme apotek for at skulle købe en og jeg følte det var så akavet, så det fik jeg ikke gjort, og det fortryder jeg dagen i dag…

Bange for at være gravid

Jeg er begyndt at have lidt små-ondt i maven, hvilket startede for ca 3 dage siden, synes jeg skal tisse mere end normalt osv, men jeg ved ikke om det er ting jeg bilder mig selv ind, netop fordi jeg er så bange.

Jeg snakker ikke så godt med min mor – jeg har en del psykiske problemer, som bla bulimi, angst, evt depression (har ingen diagnoser da jeg ikke snakker med nogen om det, netop pga forholdet til min mor).

Hvordan får talt med min mor om det?

Hun ved godt jeg har kæmpet (/kæmper) med selvskade og har kastet op, men det tog hun bestemt ikke pænt… Jeg er SÅ bange for at fortælle hende det hvis jeg er gravid og skulle have brug for en abort (skal BESTEMT ikke beholde barnet da jeg slet ikke er i stand til det, plus det var en one-night-stand og da jeg selv er vokset op uden min far, vil jeg aldrig kunne tilbyde MIT barn det).

Hvordan skal jeg få det sagt til min mor? Og kan det godt være jeg ikke er gravid? Tager selvfølgelig en graviditetstest hvis det forsætter….

Hilsen den bange og bekymrede pige…

Svar:

Hej
Du er meget ung og er meget psykisk sårbar. Du har haft uforpligtende og uansvarlig sex 2 gange indenfor kort tid. PAS BEDRE PÅ DIG SELV. Tal med din veninde om, det er sådan I vil leve; drikke sig fuld og have tilfældig sex –? Den livsstil er hverken moden eller ansvarlig. Mon ikke I kan og vil passe bedre på Jer selv og hinanden.

Vent med sex til du er klar

Du ønsker ikke at blive ung mor eller have barn uden en far. Overvej derfor seriøst at vente med sex til du er i et forpligtet forhold og er klar til at blive gravid. Abort er alvorligt, det handler om et lille ufødt barn. Desuden får de fleste piger/kvinder det psykisk svært efter en abort.
Du er nervøs for, om du er gravid. Det kan du først finde ud af, hvis din menstruation ikke kommer til tiden, så kan du tage en test. Hvis den er positiv er du velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk.

Har du andre voksne du kan tale med?

Du snakker ikke så godt med din mor. Og du har en del psykiske problemer. Har du andre voksne omkring dig, som du kan tale med? En tante, en læge eller sundhedsplejerske, en venindes mor eller måske en lærer?
Håber alt godt for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske